Top

Hyundai Wereldwijd

Hyundai: veelzijdig en actief

Hyundai’s Europese hoofdkantoor (Hyundai Motor Europe) staat in Offenbach Duitsland. Daar bevinden zich ook een grote eigen designstudio en een omvangrijke afdeling voor onderzoek en ontwikkeling. De ontwerpers in Europa tekenen hier nieuwe modellen en beslissen mee over de voorstellen van hun collega’s in de andere studio’s van Hyundai. Hyundai beschikt over moderne autofabrieken in Azië, Noord-Amerika en in Europa. Onder de volgende link vindt u meer informatie over Hyundai wereldwijd en Hyundai Europa: Hyundai Internationaal.

Europees R&D Center: spil in vooruitgang

Het Hyundai R&D Center in Rüsselsheim (Duitsland) heeft een oppervlakte van bijna 8.500 vierkante meter. In dit Onderzoek en Ontwikkelingscentrum worden alle Hyundai’s nader onder de loep genomen, verbeterd en aangepast aan de wensen van de kritische Europese automobilist. Design speelt, zeker in Europa, een grote rol bij het verkoopsucces. Tweederde van het R&D Center is dan ook gereserveerd voor het Hyundai Design Center. Hier zijn alle moderne faciliteiten aanwezig die voor het ontwerpen van een nieuw model nodig zijn.

Engineering Center

In het R&D-complex is tevens het Engineering Center gehuisvest, met onder andere talloze geavanceerde testbanken voor de ontwikkeling en afstelling van motoren. Uiteraard is een belangrijke rol weggelegd voor de in Europa zo populaire dieselmotoren. Prestaties, efficiëntie, trillingen, geluid, verbruik en uitstoot zijn slechts enkele van de karakteristieken die in het Engineering Center worden onderzocht, geanalyseerd en verbeterd. Verder worden er huidige en nieuwe modellen getest op comfort, geluid, weggedrag en stijfheid. Hyundai - momenteel de op drie na grootste autofabrikant ter wereld - bouwt vol overgave aan een succesvolle toekomst. Hyundai wil zich onderscheiden door niet alleen kwalitatief uitstekende producten te bouwen, maar ook auto's die zich wat betreft comfort, gebruiksgemak én vormgeving onderscheiden.

Europees design

Naast de designcentra in Korea, Japan en de Verenigde Staten beschikt Hyundai ook over een Europees centrum voor vormgevers. Dit Europese Hyundai Design Centrum, dat in Duitsland is gevestigd, krijgt steeds meer aandacht, omdat (wereldwijd) de vraag naar Europese vormgeving toeneemt. De nieuwe Hyundai i20 is daarvan het meest recente voorbeeld. Deze Hyundai is vrijwel volledig ontworpen en ontwikkeld in het Europese Hyundai Design Centrum in Duitsland, waar overigens ook Nederlanders werkzaam zijn.

Hyundai en het milieu

Naast oog voor kwaliteit en design heeft Hyundai veel aandacht voor het milieu. De Hyundai-motoren worden niet alleen steeds krachtiger, maar ook zuiniger en schoner. Hyundai investeert jaarlijks vele honderden miljoenen euro’s in de ontwikkeling van zogenaamde ‘groene‘ producten. Hoewel Hyundai vandaag de dag al zeer milieubewust bezig is, ziet de toekomst er nog rooskleuriger uit.