Top

Ook tijdens de corona-maatregelen staat de Hyundai-dealer voor je klaar.
Lees hier de maatregelen die we nemen en hoe we jou mobiel houden.

Meer informatie
Onderhoud van een
elektrische auto

Minder onderdelen
dus minder onderhoud

Net als bij een benzine- of dieselauto is ook periodiek onderhoud aan een elektrische auto noodzakelijk. Maar omdat er minder onderdelen zijn, is de technicus vaak minder lang bezig. Dat merk je in de kosten: die zijn soms slechts een derde van de kosten bij een benzine- of dieselauto. Onderhoud van elektrische auto's is een zeer specialistische klus. Jouw Hyundai-dealer is uiteraard gespecialiseerd in het onderhoud van jouw elektrisch aangedreven Hyundai.

Maak een werkplaatsafspraak
01
Minder onderdelen

Een traditionele auto met verbrandingsmotor telt heel veel onderdelen die tijdens onderhoud om aandacht vragen. Bij elektrische auto’s gaat het hoofdzakelijk om drie belangrijke componenten: de elektromotor, de omvormer en de ingebouwde lader. Een elektrische auto bevat bovendien minder vloeistoffen en bewegende onderdelen – zoals een distributieriem en zuigers – dan een auto met een verbrandingsmotor.

02
Specialistische klus

Het onderhoud aan een elektrische auto richt zich voornamelijk op de elektrische aandrijflijn en de software. Het accupakket wordt gecontroleerd op eventuele defecte cellen, de EV-charger en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen. Dat is een specialistische klus die je het best kunt laten doen door de Hyundai-dealer.

Maak een serviceafspraak
03
Minder kosten

Minder onderdelen betekent minder slijtagekosten. Omdat monteurs minder werk hebben aan een elektrische auto, zijn ze bovendien minder lang bezig. Wel slijten de banden van een elektrische auto iets sneller dan de banden van een brandstofauto. Doorgaans bedraagt het onderhoud van een elektrische auto slechts een derde van de onderhoudskosten van een brandstofauto.

04
APK-keuring

Uiteraard moeten elektrische auto’s – naast een jaarlijkse onderhoudsbeurt – ook APK gekeurd worden. Tijdens de APK voor een elektrische auto wordt vooral gekeken naar de complete elektrische aandrijflijn. Voor een elektrische auto gelden dezelfde APK termijnen als voor een brandstofauto:

  • Na het vierde jaar de eerste keuring
  • Vervolgens om de twee jaar
  • Na acht jaar elk jaar
05
8 jaar garantie hoogvoltagebatterij

Hyundai maakt voor zijn elektrisch aangedreven modellen gebruik van hoogvoltagebatterijen van zeer hoge kwaliteit. Hierop geldt de in de markt toonaangevende garantie van 8 jaar/200.000 kilometer.

Meer over deze garantie

Hoe onderhoud ik
mijn elektrische auto?

Ook een elektrische Hyundai heeft onderhoud nodig, net als een benzine- of dieselauto. Waar let de Hyundai-dealer tijdens een onderhoudsbeurt aan een elektrische Hyundai allemaal op?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Hyundai Electric Academy nieuwsbrief. Verdien
een Electric Academy certificaat door alle mailings en video’s te bekijken.
Met dit certificaat bieden we je een gratis elektrische proefrit en andere
verrassende voordelen.

Aanmelden

Bekijk ook de infographic waarin we alles uitleggen over de voordelen van elektrisch rijden.

Download infographic