Top

Ook tijdens de corona-maatregelen staat de Hyundai-dealer voor je klaar.
Lees hier de maatregelen die we nemen en hoe we jou mobiel houden.

Meer informatie
Hyundai
Bandenservice
Terug

Doe de bandencheck

Als je met de auto op pad gaat, wil je er honderd procent zeker van zijn dat de banden van je Hyundai in orde zijn. Zij zijn het enige contact van de auto met de weg en bepalen voor een belangrijk deel de prestaties en de veiligheid van de auto. Twijfel je over de staat van de banden van jouw Hyundai? Ga langs bij de Hyundai-dealer voor een gratis bandencheck.

Gratis bandencheck inplannen

Kies de juiste band

Banden zijn er in alle soorten en maten. Voor optimale grip en veiligheid kies je de
juiste autoband. Maar welke band moet je dan hebben?

Zomerbanden

Bij temperaturen boven de 7 graden Celsius adviseren wij te kiezen voor zomerbanden. Vanaf deze temperatuur bieden deze banden namelijk meer grip, een lager brandstofverbruik en een betere remweg dan winterbanden. In plaats van lamellen heeft een zomerband brede sleuven die – bij hogere temperaturen – zorgen voor een goede waterafvoer tijdens (hevige) zomerse regenbuien.

Winterbanden

Zelfs in onze Nederlandse winters bieden winterbanden aanzienlijk meer veiligheid. De andere rubbersamenstelling zorgt voor meer grip bij asfalttemperaturen onder de 7 graden Celsius. Het profiel is voorzien van lamellen die als ‘grijpers’ in de sneeuw happen. De remweg van winterbanden op koud en/of glad asfalt is tot wel 30 procent korter dan die van zomerbanden. Tip: door te kiezen voor een winterbandenset (banden + velgen) gaat de periodieke wissel sneller en zijn montagekosten lager dan bij losse banden.

All season-banden

Rijd je vooral korte ritjes, bijvoorbeeld naar de supermarkt of voor het wegbrengen van de kinderen naar school? Dan zijn vierseizoenenbanden of all-seasonbanden absoluut het overwegen waard. Deze banden combineren de eigenschappen van zomer- en winterbanden. Bovendien bespaar je het tweemaal per jaar omwisselen van de banden én de kosten voor opslag.

Bandentip

Winterbanden bieden aanzienlijk meer veiligheid. Niet alleen bij sneeuw of ijzel, ook op natte wegen. Bedenk ook: banden die je niet gebruikt slijten niet, zodat het om een eenmalige investering gaat in een set winterbanden. Of beter gezegd: in veiligheid.

Winterbanden

Bandenspanning

Een juiste bandenspanning is heel belangrijk, vooral als je auto zwaarder beladen is dan normaal. Is de bandenspanning te laag, dan kost dat extra brandstof. Ook kunnen banden hierdoor sneller slijten. Dat is niet gunstig voor de levensduur. Dat is niet gunstig voor de levensduur.

Profieldiepte

Banden zijn het enige contact met de weg en bepalen voor een groot deel de prestaties en veiligheid van de auto. Controleer ze daarom regelmatig en vervang ze op tijd. Zomerbanden: minimaal 2,5 mm profieldiepte. Winterbanden: minimaal 4 mm. All-seasonbanden: minimaal 2,5 mm bij zomerse en minimaal 4 mm profieldiepte bij winterse condities.

Bandenlabel

Elke nieuwe band voor een personen- of bestelwagen is voorzien van een Europees bandenlabel. Zo’n label is verplicht en geeft de kenmerken van de band duidelijk weer. Aan de hand van dit label kun je banden vergelijken wat betreft de grip van de band op nat wegdek, het brandstofverbruik en het geluid.

Bandenspanningcontrolesysteem

Nieuwe Hyundai’s worden standaard geleverd met een bandenspanningcontrolesysteem: TPMS (Tire Pressure Monitoring System). Met behulp van sensoren controleert TPMS tijdens het rijden voortdurend of de banden nog op voldoende druk zijn. Deze gegevens worden via de boordcomputer aan de bestuurder getoond. TPMS draagt bij aan de verkeersveiligheid en verbetert het brandstofverbruik.